Történelem

Go down

Történelem

Post by Admin on Thu Jul 20, 2017 12:56 pm

New Elysium Történelem
                            
1. Fejezet: "Amiről nem beszélünk - a szovjetunió"
A szovjetunió 1989 -ben a széthullás szélére került. Két megoldást létezett akkor erre a problémára, a tényleges felosztás vagy pedig erővel fenntartani a hatalmat. A gazdaság stagnálása miatt, viszont az elégedetlenség nőtt az unió országain belül. 1989 December 3. egy nem várt, radikális döntést hozott a szovjet kormány. Ahelyett, hogy megszüntették volna a Szovjetuniót az akkori főtitkárt lemondatták, majd egy új államférfi került a birodalom élére. Az Ukrajnai állapotok viszont kezelhetetlenek voltak, a csernobili atomkatasztrófa után. 1991. Február 18. Ukrajnában kinyilvánították a függetlenséget, szabadságharcok törtek ki országszerte. 1991. Február 21. vonult be az orosz hadsereg, hogy leverje a forradalmárokat. Az ukrán helyzet stabilizálódott, a balkáni országok nem mertek szembeszegülni az erős akarattal szemben. 1993-ra a gazdasági állapotok is helyreálltak, majd gyors fejlődés vette kezdetét. A szovjetunió az atomreaktorokat veszélyesnek nyilvánította, majd 1994-ben új energiaforrások után kutatott. Az új fejlesztésű "Teszla Reaktorok" váltották le az elavult energiaforrásokat, ezek a mágnesesség elvén működő reaktorok gyengébbek, de biztonságosabbak az atomenergiánál, ráadásul nem volt szükség nyersanyagra csupán a fenntartásuk és a karbantartásuk igényelt. Az első reaktorokat Moszkvában használták, majd az egész szovjetunió területén elterjedtek. A technológiát tovább fejlesztve teszla fegyvereket építettek.

Ez a technológia könnyen szállíthatóvá tette az energiát, csupán "Teszla átadók"-ra van szükség.

1995-ben versenybe lépett az USA-val ismét, de most a hold kolonizálása érdekében. Az első kísérletek kudarcba fulladtak, és csak 2003-ban sikerült kolóniát alapítani a hold, nem amerikai területén. Az első állomás melyet felépítettek egy teszla energia adó-vevő állomás volt. A hatalmas probléma viszont, az volt, hogy szükség volt a földön építeni egy akkora adótornyot, hogy az energia a kiválasztott pontra sugározza az energiát. Ekkor épült meg a világ legnagyobb energia tornya az uralon. A fejlesztés sikeresnek bizonyult, a hold képes volt a földi energiát befogni, majd azt elraktározni vagy felhasználni. 2004-ben a holdon építettek különböző állomásokat és "városokat" ahol az itt élők elkezdhették a kolonizációs folyamatot. A valós város ugyan 2008-ban épült fel, de 2010 nyarán népesítették be azt. A nehéz életkörülmények ellenére a Szovjet hold kolónia a mai napig fennáll. 2014-ben kezdődött meg a mars projekt. Az USA ugyan 2009-ben már kísérletet tett a mars benépesítésére, de sikertelenül. Az első komolyabb és meghatározóbb pont 2017 augusztus 3. történt, amikor ugyanis a két versenyző fél egyszerre lépett a mars felszínére. 2022-ben pedig ahogy a holdon is, megkezdődtek a kolonizációs folyamatok. A két egymástól külön álló blokk viszont, nem csatlakozott egymáshoz. A hidegháborúból hamarosan űrverseny lett. 2028 nyarán építették fel az első komplexumokat és élésre alkalmas helyeket a marson az oroszok. Az állomás neve D20-lett. Az első néhány évben kutatók érkeztek csupán, akik felfedeztek egy földön nem található, erős fémet melyet Titonit nak neveztek el. 2030-ban érkeztek meg az első bányászok. Fokozatosan vállt minimálisan, de függetlenné a mars a földi irányítástól. 2045-ben történt meg, hogy állammá nyilvánították azokat a kolóniákat melyek a Marson találhatóak. Új Moszkva és Vörösváros volt az első melyek csatlakoztak egymáshoz. Csupán 2062-ben építettek egy alig használt útvonalat, egy amerikai állomáshoz, mely a föld alatt van elvezetve. 2064-re enyhültek a szabályzások, és komoly szankciók árán, de át lehet lépni az orosz és amerikai telepek határát. 2065-ben a földön viszont háború tört ki Oroszország és az Egyesült államok között. 
2. Fejezet: "A jövőkép - USA háttértörténet"
1989-ben az USA meg volt győződve, hogy a szovjetunió fenntarthatatlan és hamarosan fel fog oszlani. Az amerikai tőzsde közel 70% növekedést mutatott egészen 1989 december 3. ig. A New Yorki tőzsde számításai szerint, ha a szovjetunió felbomlik számíthatnak arra, hogy az európai és ázsiai piac egyeduralkodójává válik. 1991-re a felhalmozott tartalékoknak köszönhetően a gépjármű kereskedelem és a mezőgazdasági piac eltelt teljes mértékben. Az USA-ban értékesítési káosz alakult ki a gazdaság terén. A dollár értéke 82% ot romlott, mely hatalmas inflációhoz vezetett. Az emberek megrohamozták az utcákat, országos pánik tört ki. Hamarosan a szövetségeseit is magával rántotta a csődhelyzetbe. 1992-ben Németország, Franciaország és Anglia bejelentette a gazdasági csődöt, ami továbbra is a szovjet piacnak kedvezett. Hamarosan a keleti blokk termékei voltak láthatóak a boltok polcain, melyek rendkívül alacsony minőségűek voltak de a polgárság képes volt megvenni azokat. Az amerikai piac túlárazott termékeire nem sikerült vevőt találni. Több mint 10 nagy multinacionális, és közel 500 kiskereskedelmi cég jelentett csődöt. A befektetések és az építkezések száma 0-ra csökkent. Az amerikai hadsereg a feloszlatás szélére került, ezzel kitéve a veszélyt, hogy az unió megszállja az országot. 1994-ben "Emergency Exit" nevezetű program keretein belül megállapodást kötöttek Japánnal és Kanadával. A felhalmozott értékek egy részét dúsított uránra cserélték, hogy az atomenergia segítségével meneküljenek meg a teljes anarchiától. 1995-re sikerült a gazdasági helyzetet stabilizálni olyannyira, hogy ne menjen tönkre az ország. 2000-ben újra versenyképessé vált az ország. 2004-ben kezdték meg a "Moon Projectet" mely egy hatalmas és drága beruházás volt. Egy atomreaktort építeni a holdra, majd aköré kolóniát építeni. 2007-re a reaktor felépült, majd 2011-re a munkások részére képesek voltak felépíteni egy lakóövezetet. 2012-ben viszont problémák adódtak az oxigén ellátással, ekkor épültek az első levegő gyárak, melyek értékért szállították a levegőt a telepesek számára, azok pedig energiával fizettek melyeket nagyméretű akkumulátorokkal szállítottak. Hamarosan viszont az energia értéke csökkent, s egy háztartásra elegendő hónapi energia nem ért annyit, mint 1 napra elegendő levegő egy személy számára. 
Problémák adódtak a holdon a levegő ellátással, nem tudtak elegendő mennyiségűt termelni, ami képes lett volna a lakosság életbenntartására. 2020-ig tömeges elhalálozások sora következett, csak a tehetősebb családok maradtak életben a bolygón, akik képesek voltak pénzt adni a levegőért. Mivel a köztes területeken, utcákon, boltokban és egyéb közösségi területeken nem volt elérhető a levegő, ezért az emberek levegőpalackokkal mászkáltak egészen 2022-ig mikor megjelentek az első kompakt sűrített levegővel működő, 5x5 cm es "Oxionid" ok. Az eszköznek köszönhetően a levegő értéke csökkent. 100l-nek megfelelő levegő ára 513$ -rol 325$-ra csökkent.
A hold probléma megszűnése után az USA elveszítette a kontrollt a hold telepei felett, majd azok nemzetállamként kezdtek működni. 
2009-ben egy sikertelen kísérlet után, csak 2024-ben sikerült a marsot is kolonizálni, de a távolságok miatt a hatalmas összegek miatt az oxigén ellátás ott is problémákba ütközött. 2050-re úgy tűnt minden rendben van, hamarosan a marsi kolóniák is elhatárolódtak a földi vezetéstől. Az USA és a Szovjetunió között kitört egy háború 2065-ben, mely megváltoztatta a kolóniák és a földiek sorsát.

3. Fejezet: "A háború"
A szégyenletes háború a földönkívüli nemzeteket a halál szélére sodorta. A levegő exportálása a földről elakadt, nagyon ritkán érkeztek állami szállítmányok. 2065 évének végén megjelentek a privát kereskedők, akik horribilis áron adták el a levegőt, majd a marson gazdagodtak meg.
Megjelentek a külső kolóniákon a gengszterek, bandák. A háború idején az szovjet kolóniák bejelentették, hogy kilépnek a szovjetunióból, majd a már szabad szomszédjuk felé kezdett közeledni. Míg a marson a politikai helyzet stabilizálódni, addig a földön szétesni látszik. A legtöbb vérontás Európa területén történt, több milliós áldozatot követelt, az egyetlen ésszerű döntés melyet a nagyhatalmak megfogalmaztak annyit tett ki, hogy egyik fél sem vet be nukleáris fegyvereket a föld érdekében. A hidegháború átváltott valós háborúra majd 2080-ban, miután a háborúban közel 5 millió ember meghalt, kijelentették, hogy nincs győztes. Bár 2083-ra kiderült, hogy valójában a felgyülemlett fegyver tartalékokon szerettek volna túladni a nagyhatalmak, így sem merték őket kérdőre vonni. 2085-ben vonultak csupán a földlakók az utcára, hogy véget vessenek a nagyhatalmak játszadozásaiknak. A világméretű megmozdulást követően új vezetők kerültek a világ élére.
A marsi helyzet viszont romlani kezdett, mivel elálltak a földi háborútól ezért a támogatások mértéke megcsappant. A marson letelepedő cégek többsége oxigénnel kezd kereskedni, a holdhoz képest majdnem 80%-al drágábban. 2090-re kialakultak a társadalmi rétegek, a munkások voltak a ranglétra legalján, ők bányákban dolgoztak, a szerencsésebbek oxigéngyárban. A bolttulajdonosok, vendéglátósok helyzete sem túl fényes a kevés befolyó összegeket nem tudják fejlesztésekre költeni, csupán az alapvető szükségleteket képesek kifizetni. A ranglétra tetején a gyártulajdonosok és a föld-mars kereskedők voltak.  2090. Augusztus 3.-án az első marsi nagyúr megjelenésével a megélhetés még keményebbé vált. John Quick-nak hívták a férfit, aki földi származású és a legtöbb oxigéngyárat felvásárolta, majd magán rendőrséget alapított. A marson csak úgy hívták, hogy "Szakáll". Mivel hatalma kiterjed a teljes marsi populációra, ezért élvezettel sanyargatta a népet. Élvezettel ölt meg ártatlanokat vagy vette el tulajdonukat. 


4. Fejezet "Jelen"
A jelenlegi helyzet változatlan, 2098-at írunk. Létrejöttek már lázadó csoportok, de eddig egy sem élte meg a másnapot. Szakáll sérthetetlen, a mars új isteneként jeleníti meg magát. Az átlagos 12 órás munkaidőt 18 órás munkaidő váltotta fel, pénz fizetség helyett minimális étel és 1 család számára, 3 napos energia és oxigénmennyiség a fizetség. Szakáll kezei túl mélyre nyúlnak, aki ellenáll hatalmának meghal. A marsi polgárok számára szinte már lehetetlen elhagyni a bolygót.

Admin
Oldalvezető
Oldalvezető

Posts : 3
Join date : 2017-07-20

View user profile http://newelysiumfrpg.board-directory.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum